Gnocchi gryczane

Składniki (6-7 porcji):

  • 500 g ricotty

  • 100 g mąki ryżowej

  • 150 g mąki gryczanej bioQlinar

  • 2 żołtka

  • 50 g parmezanu

  • 1/2 ząbka czosnku

  • szczypta soli

  • 1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej

Składniki sosu:

  • 1 pęczek natki pietruszki

  • 1 pęczek liści bazylii

  • 2 łyżki kaparów

  • 12 zielonych oliwek

  • 2 ząbki czosnku

  • oliwa z oliwek

  • 1 łyżeczka cukru

  • sól, pieprz

Sposób wykonania (kliknij poniżej):

Gryczane gnocci

Rada Szefa:

Zamiast mąki ryżowej możesz użyć pszennej.

Wszystkie produkty bioQlinar użyte w przepisie znajdziesz tutaj.