Wszyscy jemy, a każdy nieuważnie przyrządzony posiłek to stracona szansa na zachowanie zdrowia.

Błonniki i mąki bioQlinar
to nie tylko zdrowie!

Błonniki i mąki bioQlinar
to nie tylko zdrowie!

Nasze produkty

Błonniki i mąki bioQlinar
– to nie tylko zdrowie!

Nasze produkty

Wszystkie nasze błonniki i mąki certyfikowane są znakiem BIO!

Oferujemy naturalne błonniki oraz mąki ekologiczne, wyprodukowane w Polsce, z surowców pochodzących w większości z polskich upraw.

Błonniki i mąki bioQlinar

Naturalne błonniki i ekologiczne mąki BIO

Szukasz ekologicznych produktów, które wzbogacą Twoją dietę w niezbędne składniki odżywcze? Trafiłeś idealnie! Firma bioQlinar oferuje szereg pełnowartościowych artykułów spożywczych. Tutaj znajdziesz naturalny błonnik oraz nietypowe rodzaje mąki o korzystnych dla samopoczucia właściwościach. Odwiedź nasz sklep internetowy z ekologiczną żywnością już dzisiaj!

Oferta – produkty bio od sprawdzonego dostawcy

Czym wyróżniają się nasze produkty? Warto podkreślić, że składniki BIO są pozbawione konserwantów oraz chemicznych dodatków. Uprawy dojrzewają bez użycia sztucznych nawozów. W ten sposób otrzymujemy w pełni naturalną żywność, która jest wartościowa dla Twojego organizmu. Możemy zaliczyć do niej między innymi:

  • ekologiczne mąki – stanowią one bazę do przyrządzania zarówno pysznych, jak i zdrowych posiłków. Co ważne, w ich składzie nie znajdziesz polepszaczy smaku lub emulgatorów. Sklep bioQlinar oferuje najwyższej jakości mąkę w wersji gryczanej, lnianej oraz łubinowej.
  • błonnik – jest to naturalny suplement diety, który wspiera przemianę materii i oczyszcza ciało z toksyn. Substancja ta pomaga również w leczeniu chorób układu pokarmowego.

Systematyczne uzupełnianie błonnika uchroni Cię przed uciążliwymi zaparciami. Postaw na profilaktykę i zapoznaj się z naszą ofertą!

Naturalna żywność – podstawa zdrowej zbilansowanej diety

Chciałbyś częściej przygotowywać zdrowe posiłki i eksperymentować w kuchni? Zajrzyj do naszego sklepu internetowego i wypróbuj żywność bio pochodzącą z polskich upraw!

Dodatkowe właściwości błonników

mogą łagodzić zaparcia, poprawić zdrowie jelit oraz mikrobiomu

mogą zmniejszyć ryzyko chorób sercowo-naczyniowych

mogą zmniejszyć ryzyko cukrzycy typu 2

mogą zmniejszyć ryzyko niektórych nowotworów

Odkryj kulinarne właściwości błonników bioQlinar!

Dzięki unikalnej technologii produkcji, błonniki bioQlinar są niezwykle rozdrobione i dzięki temu uzyskują niesamowite właściwości kulinarne. Są również wspaniałym, niskokalorycznym zagęstnikiem do dżemów, sosów, kremów, zacierek oraz niezwykłym dodatkiem do panierek tworzącym szczelną barierę utrzymującą wilgoć smażonego produktu i wreszcie, są rewelacyjnym środkiem teksturotwórczym, pomagającym nadać potrawom trwałą puszystość i uzyskać ciekawy efekt wewnątrz wybranych potraw.

To tylko niektóre z magicznych właściwości błonników bioQlinar. Spróbuj!

Mąka lniana bioQlinar

Idealny składnik diety KETO!

Mąka lniana pełnotłusta BIO – uzyskana przez zmielenie prażonych nasion lnu brązowego ekologicznego. Unikalna technologia przemiału pozwala na uzyskanie idealnego składnika diety KETO, o bardzo długim terminie przydatności potwierdzonym badaniami laboratoryjnymi. Proces prażenia ziaren lnu przed mieleniem zapobiega powstawaniu cyjanowodoru, czyniąc naszą mąkę całkowicie bezpieczną do spożycia.

Mąka lniana pełnotłusta charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczu (46%) oraz błonnika (25%) i bardzo niską zawartością węglowodanów przyswajalnych (poniżej 1%). Jest też wyjątkowo bogatym źródłem kwasów Omega 3 (56,7% tłuszczu całkowitego) i Omega 6 (16,8% tłuszczu całkowitego). Wypróbuj ją w swojej kuchni już dziś!

Najnowsze przepisy