Zielony koktail

SKŁADNIKI (4 porcje):

  • 700 ml wody

  • 1 łyżka błonnika jabłkowego bioQlinar

  • 1 łyżka mąki lnianej pełnotłustej brązowej bioQlinar

  • 1 łyżeczka mielonego imbiru

  • 1 duża garść szpinaku (50 g)

  • 2 dojrzałe banany

  • 2 łodygi selera naciowego

  • 1 małe jabłko

  • 1 mały pęczek natki pietruszki (opcjonalnie)

  • 2 łyżki miodu

Krok 1:

Umyj owoce i warzywa. Banany obierz, jabłka obierz i pokrój. Łodygi selera oraz natkę pietruszki drobno pokrój.

Krok 2:

Wszystkie składniki włóż do dzbanka blendera. Dodaj imbir, błonnik i mąkę lnianą.  Dolej wodę i wszystko zmiksuj do gładkiej konsystencji.

Jeśli wolisz słodszy smak dodaj maksymalnie 2 łyżki miodu.

Rada Szefa:

Jeśli lubisz bardziej kremowe koktajle to zamień 200ml wody na 200ml vegańskiego zamiennika mleka (migdałowe, sojowe, ryżowe, kokosowe).
Zamiast natki pietruszki możesz użyć miętę lub melisę.

Wszystkie produkty bioQlinar użyte w przepisie znajdziesz tutaj.