SKŁADNIKI (4 porcje):
700 ml wody
1 łyżka błonnika jabłkowego bioQlinar
1 łyżka mąki lnianej pełnotłustej brązowej bioQlinar
1 łyżeczka mielonego imbiru
1 duża garść szpinaku (50 g)
2 dojrzałe banany
2 łodygi selera naciowego
1 małe jabłko
1 mały pęczek natki pietruszki (opcjonalnie)
2 łyżki miodu
Krok 1:
Umyj owoce i warzywa. Banany obierz, jabłka obierz i pokrój. Łodygi selera oraz natkę pietruszki drobno pokrój.
Krok 2:
Wszystkie składniki włóż do dzbanka blendera. Dodaj imbir, błonnik i mąkę lnianą. Dolej wodę i wszystko zmiksuj do gładkiej konsystencji.
Jeśli wolisz słodszy smak dodaj maksymalnie 2 łyżki miodu.
Rada Szefa:
Jeśli lubisz bardziej kremowe koktajle to zamień 200ml wody na 200ml vegańskiego zamiennika mleka (migdałowe, sojowe, ryżowe, kokosowe).
Zamiast natki pietruszki możesz użyć miętę lub melisę.
Wszystkie produkty bioQlinar użyte w przepisie znajdziesz tutaj.