Składniki:
75 ml wody
3-4 szczypty soli (do smaku)
5-10 g ulubionych przypraw (opcjonalnie)
Krok 1:
Wszystkie składniki umieść w misce. Mieszaj i ugniataj ciasto, aż przestanie przylegać do palców.
Krok 2:
Uformuj placek o grubości 3 mm i wytnij kółka np. za pomocą szklanki.
Krok 3:
Wyłóż blachę papierem do pieczenia i ułóż na nim wycięte kółka. Piecz w 170°C przez 20 minut, po czym odwróć krakersy na drugą stronę i piecz dalej przez 10 minut.
Po przestudzeniu przechowywaj w papierowej torbie.
Nasza rada:
Dodając ok 5-10 g ulubionych przypraw (tymianek, kminek, lubczyk, papryka słodka), pamiętaj o tyle samo zmniejszyć ilość mąki.
Wszystkie produkty bioQlinar użyte w tym przepisie znajdziesz tutaj.