„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”. Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych
realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Źródła:

  1. https://journals.viamedica.pl/forum_medycyny_rodzinnej/article/view/47683/37349
  2. Mandryk, I., & Węgrzyn, I. (2023). Awareness of pregnant women about proper nutrition habits and rational diet. Journal of Education, Health and Sport, 16(1), 49-61
  3. Dąbrowska-Bender, M., & Mirowska-Guzel, D. (2015). Żywienie chorych na stwardnienie rozsiane—przegląd piśmiennictwa. Polski Przegląd Neurologiczny, 11(3), 136-151.
  4. Wasylewski, A. H. (2009). Profilaktyka nowotworów z zastosowaniem wtórnych substancji roślinnych. Zdrowa Żywność-Zdrowy Styl Życia, 2.
  5. Mroczyńska, M., Libudzisz, Z., Gałęcka, M., & Szachta, P. (2011). Gut microorganisms and their metabolic activity. Gastroenterology Review/Przegląd Gastroenterologiczny6(4), 218-224.
  6. Dąbrowska, E. (2022). Dieta dr Ewy Dąbrowskiej®: Fenomen samouzdrawiającego się organizmu. Jak działa post warzywno-owocowy (Vol. 1). Wydawnictwo WAM.
  7. Bienkiewicz, E. Bator, M. Bronkowska: Błonnik pokarmowy i jego znaczenie w profilaktyce zdrowotnej. Probl Hig Epidemiol 2015, 96(1): 57-63
  8. https://dietetycy.org.pl/blonnik-pokarmowy-a-choroby-cywilizacyjne/
  9. Mikulec, A., Zborowski, M., & Klimczak, A. (2022). Functional food in the primary prevention of cardiovascular diseases. Journal of Education, Health and Sport, 12(7), 848-863.
  10. Fieldheim W. 1998. Sweet lupin flour a very healthy asset. J. Food Ingred. 5: 25-26.
  11. Institute of Medicine, Food and Nutrition Board. Dietary Reference Intakes: Energy, Carbohydrates, Fiber, Fat, Fatty Acids, Cholesterol, Protein and Amino Acids. Washington, DC: National Academies Press; 2002/2005.
  12. https://www.mp.pl/pacjent/dieta/zasady/67301,blonnik
  13. Oleszczyńska-Prost, E. (2018). Myopia. Part II–prevention and treatment of the latest guidelines. Klinika Oczna/Acta Ophthalmologica Polonica, 120(3), 173-177.
  14. https://ncez.pzh.gov.pl/choroba-a-dieta/choroby-ukladu-pokarmowego/rak-jelita-grubego-zywienie-i-profilaktyka/
  15. Dojczew D, Kowalczyk K. Ogólna charakterystyka oraz właściwości prozdrowotne gryki. Przegląd Zboż-Młyn 2011; (6):14-5
  16. Krkoskova B, Mrazova Z. Prophylatic components of buckwheat. Food Res Int 2005; 38:561-8

Nasze produkty BIO otrzymały prestiżowy certyfikat rolnictwa ekologicznego.
Jest to jedyny obowiązcujący na terenie Unii Europejskiej certyfikat
potwierdzający ekologiczne pochodzenie produktów. Certyfikat ten gwarantuje
również najwyższą jakość oraz stale kontrolowaną, bezpieczną żywność.

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”. Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych
realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.