Szef kuchni, Sebastian Gołębiewski, dzieli się
z nami swoim doświadczeniem, tworząc
oryginalne przepisy z wykorzystaniem naszych
produktów bio. Mamy nadzieję, że stanie się dla
Was inspiracją i zachęci do kulinarnego
eksperymentowania.
Promocja produktów wytwarzanych przez grupę producentów (mąka łubinowa
bioQlinar, mąka lniana pełnotłusta brązowa bioQlinar, mąka lniana pełnotłusta złota
bioQlinar, mąka gryczana bioQlinar, mąka z gorczycy bioQlinar, imbir (proszek)
bioQlinar, błonnik jabłkowy bioQlinar, błonnik gryczany bioQlinar, błonnik
z czarnego bzu bioQlinar, błonnik aroniowy bioQlinar, pszenica zwyczajna ozima
(ziarno) oraz upowszechnienie wiedzy o tych produktach i systemie jakości,
w ramach którego te produkty zostały wytworzone (System Rolnictwa Ekologicznego).
Zwiększenie rozpoznawalności produktów ujętych w opisie operacji. Działania
informacyjne i promocyjne opisane w niniejszym opisie operacji skierowane są do
konsumentów (grupa docelowa: świadomy konsument 25+, zarobki średnie+, głównie
mieszkańcy miast) w szczególności w celu zapoznania ich z produktami wskazanymi
we wniosku o przyznanie pomocy oraz zwrócenia uwagi na specyficzne cechy
produktu. Dotarcie do konsumenta ma na celu zwiększenie wiedzy w zakresie
wysokojakościowej produkcji, a tym samym wzrost popytu na te produkty.
Jeśli cenisz sobie naturalną żywność pochodzącą
z polskich upraw, sięgnij po najwyższej jakości mąki
BIO. Mąka łubinowa, lniana, gryczana oraz z gorczycy
bioQlinar to wyjątkowe produkty ekologiczne,
dzięki którym wzbogacisz swój jadłospis o cenne
składniki odżywcze. Mąki BIO to pełnowartościowe
artykuły spożywcze od sprawdzonego dostawcy –
nie znajdziesz w nich polepszaczy smaku lub
emulgatorów. Wyróżniają je składniki BIO
pozbawione konserwantów oraz chemicznych
dodatków pochodzące z upraw, które nie stosują
sztucznych nawozów. Wybierając te produkty, stawiasz
na naturalną żywność, wartościową dla Twojego
organizmu.
Imbir od wieków jest jedną z najbardziej cenionych
przypraw. Imbir w proszku wspomaga trawienie oraz
spalanie tkanki tłuszczowej. Jest niezbędnym
dodatkiem do potraw kuchni azjatyckiej, którym dodaje wyrazistego smaku oraz niepowtarzalnego aromatu.
Pszenica zwyczajna uprawiana na wieloletnich
certyfikowanych polach ekologicznych z zachowaniem
dobrej kultury rolnej oraz dbałości o żyzność
i urodzajność gleby w prawidłowym i zrównoważonym
płodozmianie. Zawiera wysokie zawartości parametrów
jakościowych takich jak białko, gluten, skrobia czy
gęstość warunkujące wysoką wartość przemiałową oraz
wypiekową z jednoczesnym brakiem występowania
szkodliwych pozostałości – chemicznych środków
ochrony roślin.
Sprawdź, co w praktyce można wyczarować
z naszych niezwykłych produktów BIO.
Przepis na gofry łubinowe:
Szef Kuchni Sebastian Gołębiewski zdradza przepis na Gofry Łubinowe. Obejrzyj film i przekonaj się, jak w prosty sposób wyczarować zdrowy i smaczny deser na bazie mąki łubinowej bioQlinar.
Nasze produkty BIO otrzymały prestiżowy certyfikat rolnictwa ekologicznego.
Jest to jedyny obowiązcujący na terenie Unii Europejskiej certyfikat
potwierdzający ekologiczne pochodzenie produktów. Certyfikat ten gwarantuje
również najwyższą jakość oraz stale kontrolowaną, bezpieczną żywność.
Masa netto: 500g
Składniki: nasiona łubinu słodkiego
ekologicznego, tostowane, mikronizowane
Może służyć jako substytut do
przygotowania gofrów, ciastek i deserów.
W chlebie, jako zastępnik do 15% mąk
zbożowych.
Wartość energetyczna kJ/kcal: | 1370/328 |
Tłuszcz g: | 5,02 |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone g: | 1,06 |
Węglowodany przyswajalne g: | 23,9 |
– w tym cukry g: | 2,81 |
Błonnik pokarmowy g: | 34,6 |
Białko g: | 29,7 |
Sól g: | <0,01 |
Masa netto: 500g
Składniki: nasiona lnu złotego
ekologicznego, prażone, mikronizowane
Idealny dodatek do wypieków, naleśników
jako panierka do drobiu, ryb i warzyw.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna kJ/kcal: | 2087/497 |
Tłuszcz g: | 38,4 |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone g: | 5,3 |
Węglowodany przyswajalne g: | 0,9 |
– w tym cukry g: | 0,5 |
Błonnik pokarmowy g: | 30,1 |
Białko g: | 22,6 |
Sól g: | 0,14 |
Masa netto: 500g
Składniki: nasiona lnu brązowego
ekologicznego, prażone, mikronizowane
Może służyć jako dodatek do pieczenia
chleba, ciastek, naleśników, jako panierka
do drobiu, ryb i warzyw.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna kJ/kcal: | 2269/549 |
Tłuszcz g: | 46,0 |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone g: | 5,3 |
Węglowodany przyswajalne g: | 0,9 |
– w tym cukry g: | 0,5 |
Błonnik pokarmowy g: | 25,0 |
Białko g: | 18,6 |
Sól g: | 0,14 |
Masa netto: 500g
Składniki: gryka ekologiczna obłuszczona, mielona.
Może być stosowana do pieczenia chleba,
ciastek, naleśników, jako dodatek do sosów.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna kJ/kcal: | 1400/335 |
Tłuszcz g: | 3,1 |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone g: | 0,49 |
Węglowodany przyswajalne g: | 70,6 |
– w tym cukry g: | 1,7 |
Błonnik pokarmowy g: | 10,0 |
Białko g: | 12,6 |
Sól g: | 0,028 |
Masa netto: 500g
Składniki: nasiona gorczycy białej
ekologicznej, mielone
Może być stosowana do pieczenia
naleśników, jako panierka do drobiu,
ryb i warzyw, jako dodatek do sosów.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna kJ/kcal: | 2130/508 |
Tłuszcz g: | 36,0 |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone g: | 2,0 |
Węglowodany przyswajalne g: | 28 |
– w tym cukry g: | 13,4 |
Błonnik pokarmowy g: | 12,0 |
Białko g: | 26,0 |
Sól g: | 0,013 |
Masa netto: 150g
Składniki: mikronizowany wytłok jabłkowy BIO
Stosowany w celu zagęszczenia zup i sosów,
usztywnienia dżemów, marmolad i kremów,
wydłużenia okresu świeżości wypieków.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna kJ/kcal: | 1213/290 |
Tłuszcz g: | 1,8 |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone g: | 0,5 |
Węglowodany przyswajalne g: | 38,3 |
– w tym cukry g: | 15,8 |
Błonnik pokarmowy g: | 51,3 |
Białko g: | 4,5 |
Sól g: | <0,01 |
Masa netto: 150g
Składniki: mikronizowana łuska gryczana BIO
Stosowany w celu zagęszczenia zup i sosów,
wydłużenia okresu świeżości wypieków.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna kJ/kcal: | 830/198 |
Tłuszcz g: | 0,6 |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone g: | 0,2 |
Węglowodany przyswajalne g: | 3,1 |
– w tym cukry g: | 0,2 |
Błonnik pokarmowy g: | 81,0 |
Białko g: | 4,5 |
Sól g: | 0,025 |
Masa netto: 150g
Składniki: mikronizowany wytłok
z czarnego bzu BIO
Stosowany w celu zagęszczenia zup i sosów,
usztywnienia dżemów, marmolad i kremów,
wydłużenia okresu świeżości wypieków.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna kJ/kcal: | 1050/250 |
Tłuszcz g: | 6,0 |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone g: | 0,5 |
Węglowodany przyswajalne g: | 11,0 |
– w tym cukry g: | 7,5 |
Błonnik pokarmowy g: | 60,0 |
Białko g: | 8,1 |
Sól g: | 0,017 |
Masa netto: 150g
Składniki: mikronizowany wytłok aroniowy BIO
Stosowany w celu zagęszczenia zup i sosów,
usztywnienia dżemów, marmolad i kremów,
wydłużenia okresu świeżości wypieków.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna kJ/kcal: | 1130/270 |
Tłuszcz g: | 4,5 |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone g: | 0,4 |
Węglowodany przyswajalne g: | 17,4 |
– w tym cukry g: | 16,7 |
Błonnik pokarmowy g: | 62,0 |
Białko g: | 9,0 |
Sól g: | <0,01 |
Masa netto: 50g
Składniki: wytłok z imbiru ekologicznego,
drobno mielony
Imbir w proszku wspomaga trawienie oraz
spalanie tkanki tłuszczowej. Może służyć
jako dodatek do potraw kuchni azjatyckiej –
dodaje wyrazistego smaku oraz nadaje niepowtarzalny aromat.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna kJ/kcal: | 1334/316 |
Tłuszcz g: | 0,8 |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone g: | 0,4 |
Węglowodany przyswajalne g: | 65,4 |
– w tym cukry g: | 0,7 |
Błonnik pokarmowy g: | 18,5 |
Białko g: | 2,6 |
Sól g: | 4,5 |
Gofry Łubinowe
Przepis na pyszną i zdrową przekąskę na bazie mąki łubinowej bioQlinar. W tym filmie dowiesz się, jakie wartości zdrowotne ma mąka łubinowa i dlaczego warto sięgać po zamienniki zwykłej mąki pszennej. Przekonaj się sam!
Wiedza medyczna zawarta w niniejszym filmie oparta jest na źródłach medycznych, które znajdziesz tutaj
Chleb na maślance
W tym odcinku Sebastian Gołębiewski zdradza sekret na idealny, wilgotny chleb, który zachwyci każdego! W przepisie użyto niezwykle bogatej w kwasy Omega 3 i 6 mąki lnianej pełnotłustej brązowej bioQlinar. Zobacz odcinek i wypróbuj przepis!
Wiedza medyczna zawarta w niniejszym filmie oparta jest na źródłach medycznych, które znajdziesz tutaj
Koktajl śniadaniowy
Zapraszamy do obejrzenia odcinka, w którym Sebastian Gołębiewski przygotuje specjalnie dla Was pożywny i zdrowy koktajl śniadaniowy z błonnikiem gryczanym bioQlinar. Prosty przepis zachwyci każdego a wartości prozdrowotne tego dania będą zachęcać do włączenia go do swojego menu. Przekonaj się sam!
Wiedza medyczna zawarta w niniejszym filmie oparta jest na źródłach medycznych, które znajdziesz tutaj
Ciasto czekoladowe jak brownie
Poznaj przepis na zachwycające i mocno czekoladowe ciasto, które powstało na bazie zdrowszej alternatywy dla mąki pszennej – mąki gryczanej bioQlinar. Sebastian Gołębiewski zdradzi, dlaczego mąka gryczana jest tak wyjątkowa a dodatkowo podzieli się sprawdzonym przepisem na doskonały deser!
Wiedza medyczna zawarta w niniejszym filmie oparta jest na źródłach medycznych, które znajdziesz tutaj
Vege smalec
Nie masz pomysłu na śniadanie lub zdrową, smaczną przekąskę? Obejrzyj ten odcinek i dowiedź się, jak przygotować wysokobłonnikowy, wegański smalec! W tym przepisie nie zabraknie sekretnych składników oraz kucharskich trików, które sprawią, że zdrowe gotowanie stanie się Twoją pasją :)
Wiedza medyczna zawarta w niniejszym filmie oparta jest na źródłach medycznych, które znajdziesz tutaj
Gryczane Gnocci
W tym odcinku Sebastian Gołębiewski podzeli się sekretem na włoskie danie ale w zdrowszej wersji! Gryczane gnocci powstanie na bazie mąki gryczanej bioQlinar, która ma wiele właściwości prozdrowotanych. Przepis jest prosty, smaczny a co najważniejsze zdrowy. Przekonaj się sam!
Wiedza medyczna zawarta w niniejszym filmie oparta jest na źródłach medycznych, które znajdziesz tutaj
Napój lniano migdałowy
Nie masz pomysłu na szybką i zdrową przekąskę, lub odżywcze drugie śniadanie? Obejrzyj ten odcinek, a dowiesz się jak wyczarować złoty napój o pysznym smaku i jeszcze lepszych właściwościach zdrowotnych. Sebastian Gołębiewski na bazie mąki lnianej złotej pełnostłustej bioQlinar wyczaruje napój lniano migdałowy, który zasmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym!
Wiedza medyczna zawarta w niniejszym filmie oparta jest na źródłach medycznych, które znajdziesz tutaj
Pasta z tofu
Kolejny świetny i prosty przepis na alternatywę dla tradycyjnego obkładu czy znanego powszechnie hummusu. Ten przepis sprawdzi się w kuchni nawet największego laika w gotowaniu! W przepisie użyto błonnika jabłkowego bioQlinar, który ma wiele wartości prozdrowotnych. Jakich? Dowiedz się sam oglądając ten materiał!
Wiedza medyczna zawarta w niniejszym filmie oparta jest na źródłach medycznych, które znajdziesz tutaj
Ciasto na lato
W tym odcinku Sebastian Gołębiewski dzieli się z Wami sprawdzonym przepisem na idealne ciasto do niedzielnej kawki! :) Tradycyjnie zaskoczy prostym przepisem i nietuzinkowymi dodatkami. Do ciasta doda m.in. mąkę gryczaną, błonnik z czarnego bzu oraz imbir mielony bioQlinar, więc ciasto to będzie prawdziwą bombą odżywczą! Przekonajcie się sami!
Wiedza medyczna zawarta w niniejszym filmie oparta jest na źródłach medycznych, które znajdziesz tutaj
Bliny gryczane
Drożdżowe bliny gryczane w zupełnie innej odsłonie. W tym odcinku poznasz nietuzinkowy przepis na tradycyjne wschodnie danie, do którego szef kuchni Sebastian Gołębiewski dodał solidną porcję zdrowia. Zobacz co można wyczarować używając mąki gryczanej oraz błonnika z czarnego bzu bioQlinar!
Wiedza medyczna zawarta w niniejszym filmie oparta jest na źródłach medycznych, które znajdziesz tutaj
Ciasto cukiniowe ze śliwkami
Jeśli szukasz pomysłu na idealne, wilgotne, a do tego szybkie ciasto z owocem, to ten przepis przypadnie Tobie do gustu. Razem z kucharzem Sebastianem Gołębiewskim możesz przyrządzić wysokobłonnikowe ciasto na bazie cukinii, mąki gryczanej i błonnika z czarnego bzu bioQlinar. Sprawdź ten niezawodny przepis!
Wiedza medyczna zawarta w niniejszym filmie oparta jest na źródłach medycznych, które znajdziesz tutaj
Ciasteczka cytrynowe
W tym przepisie królować będzie mąka łubinowa bioQlinar z certyfikatem EKO, której dobroczynne właściwości zadziwią niejednego! Dowiedź się więcej o tym niesamowitym produkcie i odkryj prosty i sprawdzony przepis na słodką przekąskę, którą pokochają dzieci i dorośli!
Wiedza medyczna zawarta w niniejszym filmie oparta jest na źródłach medycznych, które znajdziesz tutaj